Äkkiä tuohon tottuu, siis muuttuneeseen maisemaan. Auringonvalo pääsi pihaan esteettä, kun tuo keltainen mollukka kävi pitkästä aikaa  aamupäivällä pilkistämässä taivaanrannassa. Samoin eteläiselle tähtitaivaalle avautui iltasella upeat näkymät ja Orionin alla oleva komea Siriuskin näkyi ensimmäisen kerran kotopihalta käsin.

 Enpä muista koskaan joessa olleen vettä noin paljon viikkoa ennen Joulua. Yläjuovassa täydet sahausvedet ja kosken virtaama suurempi kuin pienen kevättulvan aikaan ja tietysti peippo tänäänkin ruokavieraana lintulaudan alla. Eipä siis tarvitse ihmetellä, että tänään entisellä kansakoulullamme järjestetyssä lämminhenkisessä puurojuhlassa laulettiin myös laulu: "No onkos tullut kesä."

 Paljon lauleltiin muitakin tuttuja perinteisiä lauluja Iiriksen pianonsoiton säestyksellä ja myös Annika kävi estradilla kera komean sellon. Ehkä parasta antia tämän musikaalisen suvun edustajilta oli kuitenkin Jasminen (3v.) esittämä yksinlauluesitys jolle lähes puolensataapäinen yleisö vauvasta vaariin antoi raikuvimmat aplodit. Pukki ei valitettavasti paikalle päässyt. Teknisiin ongelmiin oli kuulemma kaatunut tämän päiväinen Typpöön tulo. Karkkia kuitenkin oli paikalle hommannut ison korillisen.

 Pukin muori sentään löytyi tänään oman kylän kaupasta torttukahveja juottamasta asiakkaille. Kova oli Korvatunturin rouvalla vauhti ja laittoi lattiatkin kiiltämään moppeineen alta aikayksikön. Ehtipä muutaman sanankin vaihtaa kyläläisten kanssa siinä touhutessaan.

 302894.jpg