Eilen jäi kirjoitukset tekemättä ja kuvat kommentoimatta. Olisikohan suurin syy ollut aamupäivän vajaan puolen tunnin mittaisessa "lehdistötilaisuudessa" jonka aikana paikallislehden toimittajan kanssa kävimme läpi tiukkaan tahtiin tähän astisen eletyn elämäni. Otsaa kivisti joka tapauksessa jälkeen päin sen verran, että rauhallinen metsäretki oli ihan tarpeeseen.

 Poikkesin vähän erisuunnalle kuin yleensä ja reilusti yli sata vuotta vanhaan kuusikkoon jollaisia vielä muutamia tämän seudun kankailta löytyy. Taloudellisesti ajatellen vanhan pystyyn lahoavan metsän jonka kasvu on lähes pysähtynyt uudistaminen olisi hyvinkin järkevää, mutta toisaalta hyvä että tällaisiakin metsälöitä vielä löytyy joissa syntyy eräänlainen pieni erämaan tunnelma pahkoineen ja jäkättävine oravineen. Uskomattoman ison mekkalan tuo kurre pitikin. Oli ensin alaoksalla aivan vieressä yllättävänkin kesynä ja juuri kun kameralla aloin laukaisemaan pinkaisi puoleen väliin runkoa, että parkki kuusen rungosta vain pölisi ja minä vaistomaisesti käänsin kameraa mukana. Sieltä se sitten tupsukorvat heiluen katseli minua kuin ilkkuen, että tärähtikö tikikamera. Taisi olla oravan nimi Taku.

 Punttisali on jäänyt väliin tällä viikolla, samoin urheiluseuran ja lajimme piirijaoston Kokkolassa ollut kokous. Loppuvuoden tapahtumia olivat Suntin rannalla pähkäilleet ja ensi vuottakin jo vähän hahmottaneet kertoivat paikalla olleet seuramme edustajat. Piiriottelun pitäisi oleman Äänekoskella marraskuun 11 päivänä ja tämä aika ja paikka ainakin on kisakalenterista puuttunut.

 Rovaniemelle ilmoittautuneet löytyvät myös asiallisesti listattuina liiton sivuilta. Jossulle, Analle ja Milelle on ainakin ennakkoon tiedossa kovinta vääntöä hyvistäkin sijoista ja samalla on annettava näyttöä Tanskan PM-kisoja varten, jotka ovat myös Marian tähtäimessä. Miika ja Jaakko saavat rauhassa ilman paineita keskittyä omiin hyviin suorituksiinsa samoin kuin kesällä taukoa pitänyt Tuomas. Tai mistä sitä tietää. Tumppi on Roissa yllättänyt ennenkin, ehkä ei itseään, mutta ainakin kaikki muut.