Kuvassa Marian palkinto eilisestä kisasta, joka  nojaa Laurin tytölle ostamaa kukkaa vasten. Kukan lisäksi tuli vielä 90-vuotis kortti ärhäkän 18-vuotiaan syntymäpäivää juhlistamaan.

 Mahtavan kauniissa kesäillassa kisan läpi eilen veimme. Katsojia riitti loppuun saakka ja tunnelma oli hyvä läpi illan, vaikka kello oli jo yli iltakymmenen, kun viimein punttien ryske seurantalon pihalla taukosi. Työesteiden ja ehkä osittain illan huippujalkapallo-ottelunkin takia Kisailijoita lavalle asti päätyi "vain" yhdeksän, mutta heistä sitten suurin osa esittikin hyviä otteita ja terävää kesäkuntoa.

 Kisailijoiden kesälehden kansikuvatyttö Julia avasi oman seuran nostajien osalta illan tyylitellen kuusi onnistunutta nostoa sarjaan T 40kg Työnnössä lisäksi viimeisellä syntyi oma enkka (26) ja kun 19 kilon tempaus oli pohjalla, niin Iitun yhteistulosrekka on eilisen jälkeen 45 kiloa. Johanna oli tutussa nelikasin sarjassaan jälleen vailla kilpakumppania, mutta se ei tahtia haitannut. Pieni rytmihäiriö ylöstyönnössä vähän söi tulosta, mutta asialliset voittokilot Jossulla olivat tällä kertaa 35+41=76.

 Toinen illan juhlijoista eli Maria jäi tempauksessa alkupainoihinsa (43) , mutta toisella nostolla työntämällä noussut viisseiska antoi sitten jo täydet sata kiloa yhteistulokseksi ja toiveita, että kuuskymppinenkin voisi pitkästä aikaa olla voitettavissa. Huonosti ja etupainoisena se rauta sitten rinnalle kääntyi ja kyykkyyn oli romun kanssa istumaan jäätävä ja olisivatko jo mielessä vähän olleet Dyynin valot, kun täysi-ikäisyyden aika vihdoin eilen koitti. Voitto varmasti kuitenkin kotiin sarjassa N 53kg.

 N 35-39v. 75kg sarjassa kilpailleella Pirjolla ei sitten ollut ongelmia kuinka saa ajan kulumaan Raution illassa, kun kolmen pienen lapsen kanssa oli liikkeellä. Vähän se näkyi nostoissakin, että lämmittely jäi  vajaaksi. mutta tuloksena kuitenkin kohtuulliset kilot 114 (49+65).

 Tyttöjen ja naisten kanssa yhtäaikaa samassa ryhmässä olivat veteraanit ja miehet. Seniori miesnostajia ei Rautiosta tänään kisoihin mukaan saatu, mutta veteraanipuolelta sentään pari sitkeää sissiä joista nuorempi 47-vuotis päiväänsä juhliva Hanski teki hyvät pe-romut (75+90) 45-vuotiaiden sarjaan 69 kg. Itse kisasin seiskaseiskassa ja 50-vuotiaissa. Tempaus oli kovin tahkeaa ja kuusvitoseen oli tyytyminen. Työntö sentään antoi tulokseksi minullekin yhden pe:n (84 kiloa). Tosin sekin olisi jäänyt nostamatta ellei Timppa olisi vähän käynyt kulisseissa kanssani "keskustelemassa" epäonnistuneen toisen (80) noston jälkeen.

 Illan toinen kisaryhmä koostui sitten P-17 sarjan pojista. Junkkareita löytyi tähän ryhmään mukavasti kuusi nostajaa ja rautiolaisia vain kolme, kun Lanttukin joutui lämmittelyssä kisasta luopumaan jossain moporytäkässä kipeytyneen ranteen takia.

 Viiskutosessa oli jälleen perinteisesti vahva veljespari Kisailijoita edustamassa. Tänään 16v. täyttävä Miika kasasi lähes olemattomasta kesäharjoittelusta huolimatta hyvät hopearomut (48+65) ja seiska rinnalle työnnössä kaksi kertaa helpon näköisesti antaa hyvät lähtökohdat syyskuun alussa alkavaan uuteen lisenssikauteen. Syyskesän harjoituskausi toki alkaa jo reilusti elokuun puolella ja toivottavasti mahdollisimman monella. Milellä oli jälleen kerran tavoitteena tempauksen pe:n rikkominen ja nyt se oli jo huomattavasti lähempänä kuin aiemmin. Kaksi kertaa hiljaa yli valunut seiskaykkönen jätti kuitenkin Samin edelleenkin piiriennätyksen haltijaksi. Puoliraaka kuusvitonen alkupainona kuitenkin näytti, että voimasta se ei enää ole kiinni. Työnnössä poika sitten paikkasikin komeasti vähän epäonnistunutta temppuaan ja sen pe kirjataan nyt kiloin kasikasi. Viimeisellä Milko vielä otti rinnalle peräti 91 kiloa, mutta ylöstyönnössä sitten jo rauta vei miestä eikä mies rautaa.

 Jaakko nosti tällä kertaa normaalia sarjaansa ylempänä eli seiskaseiskassa ja onnistuikin kilolla parantamaan tempausennätystään lukemiin 61 kiloa. Työnnössä oli vähän hätäilyn makua ja alkupaino (77 kiloa) piti käydä kerran parsimassa ja viimeinen nosto viisi kiloa kovemmasta raudasta epäonnistui kääntövaiheessa. Tuloksena kuitenkin sarjavoitto ja kyllä yksikin lajiennätys kisassa tekee siitä ainakin minusta onnistuneen.

 Aika pienellä ydinporukalla kisa läpi vedettiin. Jukka ja Mikko ottivat tuomarimerkinnät korttiinsa, samoinkuin Leila lähes koko illan sujuvasti kisaa kuuluttaen ja juontaen. Timppa ja Eki vastasivat varmoin ja vahvoin ottein levynvaihdosta ja Julia oman kisansa käytyään hoiteli yhdessä Minna-Liisan kanssa pikku kahviota ulkosalla. Kisoissa oli ollut kuulemma myynnissä hyvää pullaa. Kuka lie oli nekin paistanut.

 114799.jpg